Mexická salsa
17. 5. 2011
Suroviny:
4 väčšie rajčiny
½ červenej cibule
2 zelené chilli papričky
1 PL petržlenovej vňate
štava z polovice limetky (alebo citrónu)
½ ČL jemného hnedého cukru
½ ČL mletého čierneho korenia
½ ČL soli
Postup:
Rajčiny nakrájame nahurbo. Cibuľu, chilli papričky a petržlenovú vňať najemno. Všetko spolu premiešame, ochutíme limetkovou šťavou, pridáme cukor, osolíme a okoreníme. Odložíme do chladničky na 20-30 minút, aby sa prepojili chute jednotlivých surovín. Pred podávaním ešte poriadne premiešame.
Táto salsa sa výborne hodí na plnenie mexických tortíl, alebo ako dip k tortilovým chipsom – nachos.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.