Lahodná baklažánová pomazánka
Ochutnáme, príp. doladíme štipkou cukru. Necháme odstáť, chute sa prepoja. Podávame s hriankami – topinkami.
Baklažán je veľmi populárny v krajinách južnej Európy, hlavne na Balkáne. Jeho domovinou je však India, odkiaľ sa rozšíril do celého sveta. Baklažán sa neodporúča konzumovať surový – keďže je to ľuľkovitá rastlina v surovom stave obsahuje malé množstvo jedu – solanínu (tento jed obsahujú napr. aj zelené časti zemiakov, ktoré treba taktiež odstrániť)
Ale dobré správy na koniec - táto zelenina má nízku energetickú hodnotu a teda je to ideálna diétna potravina. Takže ak aj vám chutí – kľudne sa ho najedzte do sýta!
Komentáre
Prehľad komentárov
2 avokáda
4 strúčiky cesnaku
1/2 cibule
chili podľa chuti
soľ podľa chuti
2 rajčiny
Všetko nakrájame a rozmixujeme ponorným mixérom !
Výnimečna avokádová pomazánka - guacamole
(Wall, 3. 3. 2012 16:14)