Výborné chilli kuracie prsia so zeleninou
Suroviny:
2ks kuracie prsia
3 strúčiky cesnaku - prelisované
kúsok čerstvého zázvoru – nakrájaný na tenké pásiky
1 červená chilli paprička
1 menšia cibuľa –nakrájaná na hrubšie rezance
1 mrkva – nakrájaná na úzke šikmé koliečka
zelená fazuľka (struky)
3 PL sójovej omáčky
100ml zeleninového bujónu
olivový olej
jemný škrob na zahustenie (podľa potreby)
soľ, hnedý cukor, čierne mleté korenie – na dochutenie
Postup:
Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme na tenké pásiky nakrájané kuracie prsia. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5 minút, pokiaľ nie je kura hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.
Na panvicu dame opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi 2 minúty a potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a celé struky zelenej fazuľky. Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené kuracie prsia, zeleninový bujón, sójovú omáčku a dochutíme soľou, cukrom a korením.
Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je treba zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.
.
Podávame s čínskymi rezancami alebo s ryžou.
Mrkvu, cibuľu a fazuľové struky môžete nahradiť napríklad mladými kukuričkami a hráškovými strukmi, alebo môžete zeleninu vynechať úplne.