Sladko-štipľavá “čína“ z hovädzieho mäsa
22. 4. 2011
Suroviny:
400g hovädzieho mäsa - ja som mala steak zo sviečkovice
2 ČL kukuričný škrob
sójová omáčka – 2PL na marinádu a asi 3PL na dochutenie jedla
3 strúčiky cesnaku - prelisované
kúsok čerstvého zázvoru – nakrájaný na tenké pásiky
1 červená chilli paprička
1 menšia cibuľa –nakrájaná na hrubšie rezance
1 červená sladká paprika – nakrájaná na pásiky
1ks zeleninového bujónu – rozpustený v cca 100ml rozvarenej vody
1 ČL hnedý cukor
olivový olej
soľ, čierne mleté korenie – na dochutenie
Postup:
Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple.
Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením.
Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.
My sme to tentokrát podávali s vaječnými čínskymi rezancami, ktoré som uvarila podľa návodu a po uvarení som ich ešte trochu opiekla na sezamovom oleji a pokvapkala sójovou omáčkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.