Muffiny s vaječným likérom
12. 4. 2011
Suroviny:
150g zmäknutého masla
150g cukru krupica
2 vajcia
100g kyslej smotany
100ml vaječného likéru (alebo iného krémového – napr. írskeho alebo čokoládového)
200g polohrubej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Pripravíme si muffinovú formu a do každej jamky dáme papierový košíček na muffiny. Muffiny môžete samozrejme piecť aj bez týchto košíkov, ale mne sa osvedčili a používam ich už stále. Majú viacero výhod – po upečení sa ľahšie vyberajú z formy, je to aj hygienickejšie (napr. ak čakáte návštevu) a samozrejme máte potom menej práce pri umývaní formy. No ale dosť bolo o košíkoch, ideme piecť!
V miske si najskôr poriadne do peny vymiešame maslo s cukrom a pridáme vajíčka. Znovu poriadne premiešame a pridáme kyslú smotanu a vaječný likér. Do zmesi postupne primiešame múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Ak chcete môžete zmes ešte rozmixovať ponorným mixérom. Veľkou lyžicou naberáme zmes a opatrne plníme košíčky - zo zmesi nám výde akurát 12 muffinov. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C – pečieme 20 minút. Po upečení necháme chvíľu odpočinúť a potom povyberáme z formy a necháme vychladnúť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.