“Chocolate Brownie” alebo Americký čokoládový koláčik
13. 4. 2011
Suroviny:
225g horkej čokolády (obsah kakaa cca 40%)
150g masla
200g krupicového cukru
3 vajcia – oddeliť žĺtky od bielkov
65g polohrubej múky
50g pekanových orechov – posekaných nahrubo
Postup:
Pripravíme si formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Ja na tento koláčik používam menší obdĺžnikový plech, ale môžete ho urobiť aj do klasickej tortovej formy s priemerom 20-25cm.
Nad parou si v miske najskôr rozpustíme 200g čokolády spolu s maslom a potom pridáme cukor. Keď je cukor tiež rozpustený, misku vyberieme a zmes necháme vychladnúť. Po vychladnutí primiešame žĺtky a múku. Poriadne premiešame aby sa ingrediencie prepojili a pridáme nasekané orechy a zvyšnú čokoládu, tiež polámanú a posekanú na menšie kúsky. V druhej miske si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten potom jemne zapracujeme do prvej zmesi. Všetko spolu vylejeme do formy. Pečieme na 180ºC asi 35-40 minút. Hotový koláč má mať na povrch tenkú chrumkavú kôrku, ale nemá byť vysušený. Po vybratí z rúry ho vyberieme z formy, poprášime jemne práškovým cukrom, nakrájame na väčšie kocky a servírujeme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s nesladenou šľahačkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.